JL Audio CR-1

De CR-1 is ontworpen om naadloos een tweekanaals audiosysteem te verbinden met een krachtig subwoofer-systeem, en is de ultieme actieve cross-over voor serieuze Hifi luisteraars.

€ 3.795,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
JL CR-1 Actieve Subwoofer Crossover

De gelukkigen die een goed geïntegreerde subwoofer in een fantastisch audiosysteem hebben gehoord, weten dat het effect van de subwoofer groot is. Hoewel iedereen verwacht dat de bass-extensie zal verbeteren, zijn de meesten geschokt door de transformatie die in de hoofdluidsprekers optreedt. Ze openen zich eenvoudig en zorgen voor verbeterde dynamiek, superieure beeldverwerking en meer detail op een lager niveau. Velen beschrijven het als de beste luidsprekerupgrade die ze ooit hebben gemaakt.In de loop der jaren hebben we veel subwoofersystemen gekalibreerd in zeer kritische luisteromgevingen en we zijn gefrustreerd door de beperkingen van actieve crossovers waarmee we hebben gewerkt. Moe van het worstelen met "botte instrumenten", vonden we dat er een gereedschap met een hogere precisie nodig was, dus we besloten om het te bouwen en het "CR-1" te noemen. Wanneer deze correct is ingesteld, creëert CR-1 een luisterervaring waarin de subwoofers en hoofdluidsprekers één worden en een samenhangende en meeslepende geluidsopname leveren.


De CR-1 Actieve Subwoofer Crossover is ontworpen door audiofielen, voor audiofielen. We geloven dat het geen gelijke kent, en biedt een krachtige combinatie van functies voor subwoofer / satellietafstemming en een volledige toewijding aan de zuiverheid van analoge signalen.

CR-1 is gebouwd rond twee banken met precisie Linkwitz-Riley low-pass en high-pass filters. Multiplicerende DAC's met monolithische ratio-matching worden gebruikt om de filterfrequenties van het analoge circuit aan te passen. Dit biedt superieur trackinggedrag en een veel preciezere balans tussen links en rechts in vergelijking met conventionele benaderingen.

Een andere van de unieke en krachtige functies van CR-1 is een paar draaiknoppen die de demping van elke filterbank regelen. Deze dempingsregelaars verbeteren de akoestische sommatie door het crossover-gebied aanzienlijk, door te compenseren voor de frequentierespons van elk luidsprekersysteem. In het midden van het voorpaneel maakt een enkele intuïtieve draaischakeling een snelle aanpassing van het relatieve niveau tussen de subwoofer (s) en de hoofdluidsprekers mogelijk.

Om vervorming en ruis tot een minimum te beperken, maakt de CR-1 gebruik van hoogwaardige componentonderdelen in de volledig analoge audiocircuits: 1% precisieweerstanden, JFET-ingangen voor audio-klasse op-amps, polypropyleen film-en-foliecondensatoren en gemetalliseerde-polypropyleenfilm condensatoren, om er maar een paar te noemen.

CR-1's input-output ontwerp maakt het net zo aanpasbaar aan studio, mastering suite of audiofiele tweekanaals afspeelomgevingen. Om dual-mode systemen te ondersteunen, hebben we ook een bypass-functie die een pass-through van een speciale "Managed Bass Input" op het achterpaneel activeert naar de subwooferuitgangen van de CR-1. Dit maakt het gemakkelijk om over te schakelen van tweekanaals naar meerkanaalsmodus.